A Lifetime of DIVE for the Winner

Where In the Diving World 1

Experienced diver Fiona Merritt from Milton Keynes in the UK won over Where In The Diving World competition and receives a lifetime print subscription to DIVE plus a box of travel goodies worth more than £100.

Fiona, who has been diving since 1981, got all the questions below correct. She regularly visits the Red Sea and will be diving in Cornwall and Pembroke this summer before visiting Indonesia next Spring.

Below are the answers and the other winners who all received a DIVE travel gift set which includes: a rugged shoulder bag; an Oceanic mask (in a sturdy travel case); a set of six stainless steel straws; a lavishly illustrated 350-page guide to the Red Sea; a copy of DIVE's 20th birthday issue and a one-year digital subscription to DIVE. 

 

#1 WHERE IN THE DIVE WORLD?

mexico15cm

CLUES: 1) It is the last home of the vaquita    2) It is more than 1,200 kilometres long   3) It is famous for leaping mobula rays

ANSWER: Baja California

WINNER: Fiona Merritt


#2 WHERE IN THE DIVE WORLD?

Egypt420
CLUES: 1) It is one of the most popular wrecks in the Red Sea    2) It sunk after hitting a reef in the Gubal Strait   3) This 3,000-tonne cargo ship was built in 1969

ANSWER: Giannis D

WINNER: Alison Tew


 #3 WHERE IN THE DIVE WORLD?

bahamas.420

 

CLUES: 1) This country is made up of more than 2,000 islands and cays    2) Commercial shark fishing was banned in 2011 and the islands are famous for shark encounters  3) Its Lucayan National Park is one of the longest underwater cave systems on Earth

ANSWER: Bahamas

WINNER: Niki White


#4 WHERE IN THE DIVE WORLD?

Wakatobi420

CLUES:1) This resort was founded by Lorenz Mader and opened in 1995   2) Its name is made up of the first two letters of four of the largest islands in the area  3) It is renowned for its pristine coral gardens

ANSWER: Wakatobi

WINNER: Val Bertram


#5 WHERE IN THE DIVE WORLD?

tobago

CLUES: 1) It measures 8 miles by 25 miles   2) Speyside on the north coast of the island is famous for drift diving  3) Leatherback, hawksbill and green turtles nest on the island

ANSWER: Tobago

WINNER: Kenneth Blakely


# 6 WHERE IN THE DIVE WORLD?

Philippines420

CLUES:1) It is made up of more than 7,000 islands   2) The wreck of the Okikawa Maru can be dived in Coron Bay   3) It is one of the few places where thresher shark encounters are virtually guaranteed

ANSWER: The Philippines

WINNER: J Tsang


# 7 WHERE IN THE DIVE WORLD?

sthelena420

CLUES: 1) It is a British Overseas Territory   2) Regular commercial flights to the island started in 2017   3) It is the only place adult male and females whale sharks are regularly spotted together

ANSWER: St Helena

WINNER: Bruce Coles


#8 WHERE IN THE DIVE WORLD?

PNG420

CLUES: 1) This bay is overlooked by three active volcanoes   2) Fathers Reefs are at its eastern end  3) Walindi Dive resort is based here

ANSWER: Kimbe Bay, PNG

WINNER: Jake Davis

 

mulipack

THREE AMAZING DIVE eBOOKS - FREE

Love diving? You'll love these. Sign up today to immediately download our unique FREE gifts -

AROUND THE WORLD IN 80 WRECKS - DIVE's 70-page, beautifully illustrated, colour guide to the world’s best wrecks

SCUBA STORIES - DIVE's collection of real life stories where divers, who have got themselves into perilous situations, describe how they reacted and what actions they took to ensure they lived to tell the tale

PACIFICHighlights of the Pacific - Dancing mantas in Hawaii • The Best Diving in the World, Galápagos, Cocos, Malpelo & Socorro • Mass Spawning Events in Palau

Sidebar SUBSCRIBE large2

Destinations Spotlight

Need inspiration for your next dive trip? Try one of our featured destinations from DIVE's travel partners.

sidebar philippines sidebar bahamas sidebar mexico sidebar fiji sidebar st helena Sidebar Egypt sidebar banner sabah sidebar banner belize sidebar banner south africa

DIVE Partners

sidebar banner egypt new ceningan divers ad 300x100 LH 300 min giphy subex Wakatobi Siladen Aggressor Fisheye Dive Worldwide gozo banner Arenui

Latest Articles

Read DIVE magazine

DIVE magazine is available to read on many devices. Simply click one one of the options below


PCMac final
Apple finalAndroid final

Like what you see?

Join us on social and keep updated daily...